טיפול בחרדה
מהי חרדה?
כל אדם חווה חרדה או פחד במצבים מסוימים בחיים, אך יש אנשים שחרדה פוגעת ביכולתם לתפקד
ביעילות או ליהנות מחיי היום־יום. על־פי אומדנים 28.8% מן האוכלוסייה הבוגרת חווים, בשלב כלשהו בחייהם, סימפטומים אופייניים של הפרעות חרדה שונות . (Kessler et al., 2005a)
תחושת חרדה במידה מסוימת, היא תגובה נורמאלית למצב של לחץ, ולמעשה היא הכרחית להישרדות כי היא מהווה "אזעקה" ומאפשרת להגיב במהירות לאיום ממשי וכך לשרוד. אך ברמות גבוהות שלה, היא עלולה להתפתח לכדי הפרעת חרדה.
תסמינים של חרדה:
תסמינים פיזיולוגיים – עוררות פיזיולוגית כגון: דפיקות לב חזקות ומהירות, בחילה, כאבים בחזה, קוצר נשימה, כאבי בטן או כאב ראש, תנועות מעיים מהירות, צורך דחוף להטיל שתן, טשטוש ראייה, סחרחורת או חולשה, עלייה בלחץ הדם וקצב הלב, ההזעה מוגברת. סימנים חיצוניים נוספים של חרדה עשויים להיות עור חיוור, רעידות, והרחבת אישונים.
תסמינים פסיכולוגיים – כגון אי שקט, מתח, פחד מפני העתיד, חוסר ודאות, מחשבות של פחד ודאגה חוזרות ונשנות, חוסר ביטחון, צורך להיתלות באחרים או באמצעי ביטחון כלשהם, ועוד.
לרוב, האדם מודע לכך שהסכנה והאיום שהוא חש אינם רציונאליים אך הוא אינו מסוגל להימנע מהתסמינים הקשים שמהם הוא סובל.
מה עושים בטיפול?
בטיפול אנו לומדים לזהות את הגורמים להופעתה ואת הדרכים האפקטיביות להתמודד איתה, כל זאת על מנת לשפר את איכות החיים שלנו ולחזור למסלול חיים תקין בו אנו שולטים בחרדה ולא היא בנו.